Search
Close this search box.

Opslagtanks over weg-water-weg

De vier imposante opslagtanks (vijf meter dertig diameter en twintig meter lengte)werden door een combinatie van over weg-water-weg met behulp van de speciale Bolk ketelbruggen van Duitsland naar Luxemburg verplaatst. Op die manier was het mogelijk om onder leidingbruggen met een hoogte van vijf meter veertig te rijden. Deze ketelbruggen zijn meer dan dertig jaar geleden ontwikkeld en sindsdien voortdurend geoptimaliseerd.
IIn de één jaar durende voorbereiding en tijdens de uitvoering moet met veel verschillende zaken rekening worden gehouden zoals het strakke leveringsschema wegens het stilleggen van de chemische fabriek van de eindafnemer in Contern, Luxemburg. Tijdens het project werd in het voortransport gebruik gemaakt van semi-diepladers vanwege de scherpe bochten en rotondes. Gedurende het eindtransport werden ketelbruggen ingezet om gebruik te maken van hun minimale bodemvrijheid vanwege hoogtebeperkingen onderweg en op het terrein van de fabriek.
 Doordat het toeristenseizoen op zijn hoogtepunt was hield dat in dat er 48 uur van tevoren parkeerrestricties afgegeven waren, cafés en restaurants hun terrassen moesten verplaatsen en het verkeer werd omgeleid. Tenslotte moest rekening worden gehouden met het zeer droge zomerseizoen en het laagwater in bijna alle kanalen en rivieren. Tevens waren de mogelijkheid tot overslag en van de tanks en de toegang tot de route naar de fabriek bepalend voor de keuze van de haven.

 

Laat weten waarbij u onze hulp nodig heeft.
Bolk bedenkt en regelt altijd de juiste oplossing voor uw transportvraag