Search
Close this search box.

Bolk
magazine

Voorjaar 2024

Beste Bolkgenoten,

Eind 2023 bereikten Bolk en Nijhof-Wassink overeenstemming met de Inland Terminals Group (ITG) over de verkoop van de CTT-bedrijven aan ITG. De terminals van CTT worden daarmee onderdeel van een groep met in totaal 16 terminals in Nederland en België. Dit geeft een sterke bundeling van belangen in de zeehavens en nieuwe mogelijkheden voor onderlinge samenwerking en efficiency op het gebied van commercie, ICT, administratie en verduurzaming.

CTT is in 1995 gestart als 100%-dochter van Bolk Container Transport met de afhandeling van containertreinen voor NS Cargo in Almelo. Vanwege de ontwikkeling van de binnenvaartterminal in Hengelo traden in 2000 drie nieuwe aandeelhouders toe in CTT: MCS met terminals in het Noorden, BCTN met terminals in het Zuiden en collega-transportbedrijf Nijhof-Wassink uit Rijssen.

Op die basis maakte CTT in 23 jaar een bijzonder voorspoedige ontwikkeling door. Dankzij betrokken en professionele medewerkers en het vertrouwen van steeds meer klanten groeide CTT in Hengelo continu en werden de activiteiten uitgebreid naar Rotterdam en Almelo.

De terminal in Hengelo is uitgegroeid tot een toonaangevende terminal in Nederland. CTT Rotterdam heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke speler in de afhandeling van containertreinen en langdurige ADR-opslag. Het XL Park in Almelo heeft een eigen terminal; dit heeft een mooie bijdrage geleverd aan het succes van het XL Park.

Omdat de aandeelhouders in CTT samen een grote groep terminals vertegenwoordigen werd regelmatig gesproken over verdergaande onderlinge samenwerking. Die krachtenbundeling komt alsnog tot stand nu ITG na de overname van BCTN in 2021 en MCS in 2022 ook de terminals van CTT overneemt.

CTT wordt nu onderdeel van een grotere groep inlandterminals, waardoor ook nieuwe kansen ontstaan voor onderlinge scheepvaartverbindingen, innovaties en verduurzaming. Voor de medewerkers van CTT biedt deze ontwikkeling nieuwe kansen. Een aantal collega’s is  al doorgegroeid naar nieuwe functies in de centrale organisatie.

Mede namens Nijhof-Wassink bedanken we u allemaal voor uw betrokkenheid bij CTT. We wensen CTT en ITG een hele mooie toekomst toe!

Veel leesplezier!

De directies van Bolk en (voor de laatste keer in dit magazine) CTT

Projecten

Opslagtanks over weg-water-weg

Korte route – Extreme lading

Artikelen

Laat weten waarbij u onze hulp nodig heeft.
Bolk bedenkt en regelt altijd de juiste oplossing voor uw transportvraag