Bolk
magazine

Oktober 2022

Binnenkort bestaat Bolk Business Improvement BV één jaar. Een jaartje is voor de meeste van onze bedrijfsonderdelen erg kort maar voor deze startup is dit een mooie mijlpaal. BBI is een gezamenlijke onderneming van Bolk met Hein Langeveld en Niek Tijink, twee jonge proces-engineers die een jaar geleden wel zin hadden in een ondernemers-avontuur.

BBI richt zich op het verbeteren van logistieke processen door middel van automatisering en data-analyse en doet dat voor Bolk, voor klanten van Bolk en intussen ook voor bedrijven die (nog) geen klant zijn van Bolk. Soms is dat heel praktisch, bijvoorbeeld het opnieuw inrichten van een warehouse of het introduceren van meer structuur in de werkzaamheden. Maar vaak gaat het over vergaande automatisering van complexe processen en handige toepassingen zoals chatrobots, dashboards en systemen die beslissingen nemen op basis van data.

BBI is bewust apart gezet van de andere Bolk-afdelingen maar wel gehuisvest op een plek waar de praktijk altijd dichtbij is. Tegelijkertijd fungeert die plek als een innovatielab voor studenten die experimenteren met drones, kunstmatige intelligentie en machine learning. Een inspirerende plek voor studenten, stagiaires, afstudeerders en de vier eigen medewerkers die BBI inmiddels telt.

BBI heeft alle mooie eigenschappen van een startup maar is tegelijk onderdeel van de Bolk-familie waardoor ook de randzaken goed geregeld zijn. En door het enthousiasme en de deskundigheid van Hein en Niek dienen zich regelmatig nieuwe klanten en opdrachten aan. In het eerste jaar is een stevige basis gelegd. Dat geeft BBI de gelegenheid om naast direct toepasbare procesverbeteringen en automatiseringsprojecten te investeren in meer diepgaand onderzoek naar de toepassingen van morgen, in nauwe samenwerking met de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool.

Zo kan er in een jaar veel gebeuren en misschien gebeurt er de komende jaren nog wel veel meer.

We feliciteren Hein en Niek en de andere BBI-ers met deze mijlpaal en wensen alle lezers veel leesplezier met dit Bolk-magazine!

Projecten

Opslagtanks over weg-water-weg

Korte route – Extreme lading

Artikelen

Laat weten waarbij u onze hulp nodig heeft.
Bolk bedenkt en regelt altijd de juiste oplossing voor uw transportvraag